ОШ „Бранко Радичевић“ у Батајници

Почетак » Веронаука » Хуманитарна приредба ученика веронауке

Хуманитарна приредба ученика веронауке

DSC_1077У Неде­љу Пра­о­та­ца, 30. децем­бра 2012. годи­не, у Цркви Рође­ња Пре­све­те Бого­ро­ди­це у Батај­ни­ци је све­ча­но про­сла­вљен Пра­зник мај­ки. После Све­те Литур­ги­је, уче­ни­ци ОШ „Бран­ко Ради­че­вић“ из Батај­ни­це су у цркви отпе­ва­ли неко­ли­ко при­год­них песа­ма у част мај­ки, а све­ча­ни про­грам је наста­вљен у крца­тој сали Све­то­сав­ског дома Бого­ро­ди­чи­не цркве.Ђаци, пред­во­ђе­ни сво­јом учи­те­љи­цом Милан­ком Чабри­ло и веро­у­чи­те­љи­цом Жељ­ком Павло­вић, су одр­жа­ли при­го­дан полу­ча­сов­ни музич­ко-сцен­ски про­грам посве­ћен не само мај­ка­ма, него и оче­ви­ма, бака­ма и дека­ма. Про­грам се састо­јао од лепих песа­ма, које је извео Хор уче­ни­ка веро­на­у­ке, при­год­них реци­та­ла и дра­ма­ти­за­ци­ја.

Публи­ка је апла­у­зи­ма про­пра­ти­ла сва­ку изве­де­ну тач­ку, а уче­сни­ци­ма и дру­гој при­сут­ној деци су поде­ље­ни паке­ти­ћи; при­пре­ми­ла их је Сто­ја Мир­ја­нић, која је про­шле годи­не иза­бра­на за „мај­ку“. Ове годи­не, у цркви, после Све­те Литур­ги­је, Огњен Павло­вић и Михај­ло Трај­ко­вић, деча­ци који пома­жу у цркве­ном олта­ру, за сле­де­ћу годи­ну си иза­бра­ли Лиди­ју Було­вић, учи­те­љи­цу из Батај­ни­це.

Пре и после све­ча­ног про­гра­ма за Мате­ри­це, у цркве­ној сали учи­те­љи­ца Мари­ја Ђурић и веро­у­чи­тељ Ђор­ђе Осто­јић су орга­ни­зо­ва­ли хума­ни­тар­ну про­да­ју божић­них укра­са, које су при­пре­ма­ла деца са веро­на­у­ке из ОШ „Бран­ко Ради­че­вић“. При­ку­пље­на нов­ча­на сред­ства од про­да­је и при­ло­га, у изно­су од 48 000 дина­ра, усме­ре­на су за потре­бе опе­ра­ци­је очи­ју мале Ива­не Ђор­ђе­вић из Нове Пазо­ве.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

О малој Ици

ivana djordjevicИвана Ђорђевић је 12. 6. 2006. рођена са испуцалим капиларима на лицу, што је тада био само естетски проблем. Она сада има шест година, а у трећој години живота је почела да губи вид – сада види само сенке. Ишла је на преглед код много лекара, па чак и у Калуги, Русија, али трачак наде и велику шансу да поново угледа светлост дана добили смо само од Очне клинике у Бостону- Massachusetts Eye and Ear Infirmary.

Преглед је обављен од 4. до 8. септембра 2012. године у Очној клиници Massachusetts Eye and Ear Infirmary у Бостону, САД. Резултати прегледа су позитивни. Извештај лекара је састављен на осам страна и онај трачак наде који су сви гајили да Ица може поново да прогледа и даље постоји. Ивани је урађено 12 тестова, а прегледи лекара са Харварда, водећег Универзитета у свету, трајали су више од 9 сати. Овај детаљан и стручан преглед с правом се може назвати и прегледом за боље сутра, за светлост, за вид. Ивана је добила терапију која ће трајати шест месеци, а састоји се од лечење очију тј. скидања очног притиска и уклањања хемангиома или тумора из очију. Поткрепљено искуством које имају за собом, лекари са Очне клинике у Бостону кажу да ће терапија бити успешна. Поновни преглед је заказан за март 2013. године, а успешност терапије, која је у 99% успешна, зависи од операција оба ока, која је неминовна и која ће коштати 60 000 америчких долара.

Свака Ваша помоћ је од велике користи – Ваш мали допринос Ивани је СВЕ.

Помоћ можете уплатити на жиро рачун 340–31065720–79 код Ерсте банке.

Активан је и СМС сервис – за СМС уплату укуцај: CENTAR ODBOJKA ZA ICU и све то пошаљи на 4111, цена поруке је 100 дин+пдв.

Извор: Веронаука у Бранку

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: